Nieuws

Louwman bouwt duurzaamste dealerpand van Nederland

Louwman Rotterdam-Zuid realiseert een nieuw dealerpand voor de merken Toyota, Suzuki en Peugeot in Rotterdam (bedrijventerrein Cornelisland). Op deze centrale en goed bereikbare locatie worden de huidige Toyota, Suzuki- en Peugeot activiteiten van de diverse Louwman vestigingen in de omgeving Rotterdam gecentraliseerd, waarbij elk merk afzonderlijk zijn eigen identiteit behoudt. Daarnaast komt er één grote showroom voor de verkoop en gebruikte auto’s en een gedeelde moderen werkplaats.

Het nieuwbouwproject wordt gebouwd volgens het BREEAM-NL certificeringsprincipe waarbij het ambitieniveau ‘Outstanding’ wordt aangehouden. De opvallende vestiging, met langgerekte architectuur in twee lagen, zal hiermee het eerste autobedrijf van Nederland worden die voldoet aan de BREEAM eisen.

De keuze voor een duurzaam bouwen sluit aan bij de ambities en kernwaarden van de Louwman Group. ‘Door te kiezen voor een duurzaam toekomstbestendig pand verlagen we niet alleen de operationele kosten maar verhogen we tevens de productiviteit en creëren we een prettige en gezonde omgeving voor onze klanten en medewerkers. Ook dat past in de toekomstfilosofie van ons bedrijf’, aldus Marco Broere, directeur van Louwman Dealer Group.

De oplevering van Louwman Rotterdam-Zuid zal naar verwachting aan het eind van het tweede kwartaal in 2019 plaatsvinden. C2N vervuld voor dit project de rol van BREEAM-NL Assessor.

Overzicht

toyota_131118_2