Nieuws

NewLogic III – Tilburg – duurzaamste DC van Europa

Het distributiecentrum NewLogic III, met de bijnaam The Tube, gevestigd op bedrijvenpark ‘Het Laar’ mag zich het duurzaamste DC van Europa noemen. Het logistiek centrum heeft op 12 juni het BREEAM-NL Ontwerpcertificaat Outstanding behaald met een zeer hoge score van 99,48%. Ontwikkelaar Dokvast heeft bijna de maximale score behaald door gebruik van slimme technologie en duurzame materialen. De categorie ‘energie’ is gerealiseerd op basis van Trias Energetica. Zo is gezorgd voor een luchtdichte buitenschil, wordt duurzaam opgewekte energie met zonnepanelen gebruikt en wordt er zuinig omgegaan met fossiele brandstoffen.¬†Daarnaast hebben het gebruik van automatisch dimmende ledverlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken, een warmtepomp en E-ketels bijgedragen aan de hoge BREEAM certificering.

NewLogic III heeft eeen total oppervlakte van circa 60.400 m2, waarvan ca. 40.000 m2 warehouse, 4.4.00 m2 kantoor en 16.000 m2 VAL (Value Added Logistics) uit te breiden met nog eens 15.000 m2 VAL. Rhenus Contract Logistics zal in het derde kwartaal van 2018 het pand in gebruik gaan nemen.

C2N heeft voor dit project de rol vervuld van BREEAM-NL Assessor. Voor meer informatie klik hier voor het artikel in Vastgoedjournaal.

 

Overzicht

newlogiciii_rhenus_2_290618newlogic-ii_rhenus