Nieuws

The New Atrium – Amsterdam

Het Atriumcomplex ligt in het hart van de belangrijkste zakenwijk ‘De Zuidas’ in Amsterdam. Het is een uniek gebouw vanwege zijn transparantie wat tot uiting komt in de grote open atria waar zonlicht onbelemmerd naar binnen kan stromen. Het Atriumcomplex bestaat uit een trio van bestaande torens en twee nieuwbouw torens (toren Noord en Zuid). Het complex bevat een nieuwe ondergrondse parkeergarage met een capaciteit van 532 parkeerplaatsen waarbij oplaadpunten voor elektrische voertuigen aanwezig zijn. Er is een grote overdekte fietsenstalling, met aanvullende faciliteiten zoals kleedkamers en douches. Teven is het gebouw uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer.

Doel van de renovatie was het Atrium te moderniseren zonder zijn unieke karakter te verliezen, en daarbij zelfs de eigenheid van dit gebouw nog meer naar voren te halen. The New Atrium is een plek waar men optimaal kan werken, ontmoeten en ontspannen. Onlangs is voor dit gerenoveerde gebouwdeel het BREEAM-NL In-Use certificaat behaald met  een Very Good *** classificatie.

De twee nieuwbouw torens zijn zowel qua hoogte als stijl in harmonie met het bestaande Atrium. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen, passieve ontwerp maatregelen, energie-efficiënte installaties en waterbesparende oplossingen in de sanitaire voorzieningen. Onlangs hebben beide torens het definitief BREEAM-NL nieuwbouw en renovatie Oplevercertificaat behaald met een Excellent **** classificatie.

C2N heeft voor dit project de rol vervuld van BREEAM-NL Expert.

Overzicht

schermafbeelding-2019-02-11-om-17-03-23atrium_adam1-jpg