Hoofdkantoor Booking.com

Op de kop van het Oosterdokseiland in Amsterdam vindt de realisatie plaats van het internationale hoofdkantoor van Booking.com. Met een oppervlakte van 72.500 m2 – ruim een derde van het Oosterdokseiland – is dit multifunctionele gebouw één van de grootste binnenstedelijke projecten van West-Europa.

Voor Booking.com was de unieke locatie de belangrijkste reden om zich op het Oosterdokseiland te vestigen. De ligging aan het IJ, nabij het centrum van Amsterdam en bijna bovenop het Centraal Station, maakte deze plek perfect voor het Amsterdamse IT-bedrijf. In 2015 kwam Booking.com via de gemeente contact met BPD, de ontwikkelaar van het gehele Oosterdokseiland. UNStudio, in de persoon van Ben van Berkel, werd als architect bij het project betrokken en zette de eerste schetsen op papier.

Met een BREEAM Excellent ontwerpcertificaat mag het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com zich met recht een duurzaam gebouw noemen. Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op de wens van Booking.com om een ‘tech campus’ te creëren. Deze campus beslaat circa 63.500 m2 en biedt ruimte aan zo’n 4.600 verschillende soorten werkplekken, diverse sociale ruimtes, co-creatieruimtes, stiltewerkplekken, restaurants en een dakterras. Het open karakter van de campus wordt versterkt door de volledig in glas uitgevoerde gevel en twee imposante atria. In het gebouw bevindt zich tevens zo’n 7.500 m2 aan appartementen, 1.500 m2 publieke functies op de begane grond, een fietsenstalling voor 2.500 fietsen en een uitbreiding van een bestaande parkeergarage.

C2N is als BREEAM-NL assessor nauw betrokken bij het project, in juli 2017 is reeds het BREEAM-NL ontwerp certificaat behaald.

Terug naar Projecten

booking-com_2booking-com_1

Details

Project:
BOOKING.COM
Locatie:
Amsterdam
Opdrachtgever:
Oosterdokseiland Ontwikkeling Amsterdam CV
Segment:
Kantoren
BVO:
72.500 m2
Rol C2N:
BREEAM-NL Assessor